کامپاند (COMPOUND) برای هرکسی که میخواهد با وام دادن یا قرض گرفتن ارز دیجیتال درآمد بیشتری کسب کند، جذاب است. جدای از ارزش مالی آن، کاربران پروتکل Compound دلیل دیگری برای نگهداری این توکن دارند. هرکسی که توکنهای COMP را در اختیار دارد، میتواند به تصمیمگیری درمورد مسیر آینده این پلتفرم کمک کند. این فرایند، شامل رأیگیری درمورد نرخهای بهره آتی Compound و سایر تصمیماتی است که ممکن است بر آنها تأثیر بگذارد.
Compound یک پروتکل غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین است که بر روی شبکه اتریوم اجرا میشود. پروتکل Compound با توکن COMP که در شبکه ERC-20 است، بهعنوان یک برنامه غیرمتمرکز عمل و ویژگیهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) را مستقیماً در بلاکچین اتریوم فعال میکند.
از طریق پروتکل Compound، کاربران میتوانند درخواست وام بدهند و یا با وثیقه گذاشتن ارزهای دیجیتال خود سود کسب کنند. پروسه وام گرفتن و وثیقهگذاری بهصورت اتوماتیک از طریق قراردادهای هوشمند مستقل انجام میشود. در پروتکل Compound مشارکتکنندگان در هردو طرف قرارداد، رمزارز COMP را بهعنوان پاداش برای فعالیت در شبکه دریافت میکنند. هربار که یک کاربر از پروتکل Compound استفاده میکند، خواه قرض گرفتن، برداشت یا بازپرداخت وام باشد، با توکنهای COMP پاداش دریافت خواهد کرد. این سیستم به ترویج استفادهی پویا از پروتکل کمک کرده و جریان نقدینگی را تضمین خواهد کرد.
Compound چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است؟
COMP ارز حاکمیتی برای پروتکل Compound Decentralized Finance است؛ به این معنا که تصمیمگیریهای مهم شبکه توسط جامعه دارندگان ارز comp انجام میشود. شبکههای DeFi به دنبال تبدیل سیستمهای مالی سنتی به نسخههای غیرمتمرکز هستند؛ به این ترتیب، کاربران معمولی سهمی در سود شبکه خواهند داشت؛ درآمدی که زمانی فقط در اختیار مؤسسات مالی بزرگ بود.
Compound یک پروتکل الگوریتمی برای بازار پول است که بر روی بلاکچین اتریوم ایجاد شده است. لازم به ذکر است که این شبکه یکی از موفقترین پروژههای DeFi بوده و پروژهای است که بهعنوان عامل اوج گرفتن حوزه DeFi شناخته میشود. Compound اولین پلتفرمی بود که در اواسط تابستان 2020 کسب سود از طریق سپردهگذاری یا همان Yield farming را به بازار ارزهای دیجیتال معرفی کرد.
کاربران در کامپاند ارز دیجیتال خود را در استخرهای بزرگ که در اصطلاح کشتزارها و مزارع هستند جهت دریافت سود قفل میکنند. کاربران براساس مقدار ارز دیجیتالی که قفل و مدت زمانی که در استخر شرکت میکنند، جوایزی دریافت خواهند کرد. برخلاف سایر استخرهای نقدینگی معمولی، در استخرهای ییلد فارمینگ، دورههایی که وجه قفل میشود بسیار کوتاهتر است. در بسیاری از این نوع مزارع هیچ دوره قفل الزامیای مطرح نمیشود و کاربران در بازههای زمانی کوتاه و بلندمدت به اختیار خود میتوانند وثیقهگذاری جهت دریافت سود و پاداش را انجام دهند.
ویژگیهای پروتکل کامپاند (Compound)
کامپاند مزایای زیادی برای بازار ارزهای دیجیتال به ارمغان آورده است؛ مثلاً برای اولین بار، یک محیط وامدهی بودن محدودیت را به بخش بلاکچین معرفی کرد بهطوریکه هرکسی میتواند از استخرهای ییلد فارمینگ وام دریافت کند. در این شبکه، فرایند بررسی اعتبار خاصی وجود ندارد و وجوه فوراً صادر میشوند؛ فقط کافی است که وثیقه موردنیاز ارائه گردد.
کسب درآمد
Compound به کاربران عادی اجازه میدهد تا درآمد تضمینشدهای کسب کنند. در واقع، هرکسی میتواند با وثیقه گذاشتن رمزارزهای هولدشده خود درآمد کسب کند. در گذشته کاربران صرفاً رمزارزها را به امید افزایش ارزششان نگهداری میکردند؛ پروتکل کامپاند (COMP) برای هرکسی که میخواهد با وام دادن یا قرض گرفتن ارز دیجیتال درآمد بیشتری کسب کند، بسیار مناسب است.
امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) در بیت کوین
یکی دیگر از جنبههای منحصربهفرد Compound توانایی استفاده از بیت کوین در محیطهای DeFi است. این کار از طریق معرفی بیت کوین رپد (WBTC) انجام میشود. بیت کوین رپدشده، یک نسخه فرضی در شبکه ERC-20 از بیت کوین قفل شده است. ارزهای رپدشده برای هولدرها و نگهدارندگان بیت کوین، دسترسی یکپارچه به بخش DeFi را فراهم میکنند. رأیگیری اخیر در شبکه حاکمیت کامپاند، کاربران را قادر ساخت بیت کوین رپدشده را بهعنوان وثیقه در پروتکل Compound مبتنی بر اتریوم استفاده کنند.
سیستم کاملاً خودمختار
اهرمهای معاملاتی در کامپاند با استفاده از قراردادهای هوشمند بهگونهای طراحی و تنظیم شدهند که تمامی مراحل بهصورت اتوماتیک و مستقل انجام شود. قراردادهای شبکه، تمامی عملکردهای حیاتی شبکه را بر عهده دارند. وظایفی مانند ذخیرهسازی، مدیریت و تسهیل سرمایههای ادغام شده توسط این پروتکلها انجام میشود.
امنیت بالا
Compound امنیت شبکه را با روشهای مختلف تأمین میکند. این شبکه توسط آژانسهای معتبری مانند Open Zeppelin و Trail of Bits مورد بازرسیهای امنیتی متعددی قرار گرفته است. این سازمانها اعتبار کدگذاری شبکه و توانایی این کدگذاریها در تضمین امنیت شبکه را تأیید کردهاند.
قابلیت همکاری با سایر شبکهها
کامپاند از نظر قابلیت همکاری با مکانیزم اجماع عمومی DeFi مطابقت دارد. این شبکه برای ادغام داراییها و پلتفرمهای شخص ثالث باز است. کامپاند همچنین برای استفاده از پروتکلهای API جهت سادهسازی، از UX(تجربه کاربری) پشتیبانی میکند. این قابلیت متقابل باعث شده است که پلتفرمهای دیگر به روشهای منحصربهفردی بر روی چشمانداز کامپاند بنا شوند. امروزه، کاربران این پروژه قدرتمند میتوانند از ابزارهای مدیریت بازار شخص ثالث به روشی یکپارچه استفاده کنند.
ییلد فارمینگ (Yield farming)
کامپاند از انواع سیستمهای اختصاصی برای ارائه یک تجربه DeFi باز به کاربران استفاده میکند. استفاده از Compound به درک فنی نیاز ندارد. شما فقط باید بدانید که ییلد فارمینگ (Yield farming) چیست و چگونه سرمایه خود را در استخرهای ییلد فارمینگ قفل کنید تا از امروز شروع به کسب درآمد کنید.
لازم به ذکر است که هرکس میتواند از استخرهای وامدهی با سود و سپرده، وجه موردنیازش را قرض کند. برای وام گرفتن از یک استخر وامدهی، باید وثیقهای بالاتر از آستانه تعیینشده توسط پروژه قرار دهید. مقدار سپرده شما، میزان کل سرمایهای که میتوانید وام بگیرید را تعیین میکند. همچنین اگر ارزش وثیقهی شما شروع به کاهش کند، پروتکل کامپاند این سپرده را برای پوشش ضرر شما به فروش میرساند.
استخرهای وام دهی کامپاند
کامپاند از استخرهای وامدهی بزرگ برای فعالیتهایش استفاده میکند. تمام وجوه در یک قرارداد هوشمند در پروتکل Compound به یک استخر غولپیکر اضافه میشوند. نکته مهم این است که هر دارایی بازار خاص خود را در شبکه دارد. به این ترتیب، میزان عرضه یا تقاضا در آن بازار، نرخ بهره را تعیین میکند. همچنین، برخی از داراییها ممکن است قدرت وامگیری بیشتری را نسبت به سایرین ایجاد کنند.
نرخ بهره در کامپاند (Compound)
در اکوسیستم کامپاند با استخراج هر بلوک، نرخ بهره تولید میشود. این فرایند به شبکه از نظر سیاستهای تعدیل بهره، انعطافپذیری میدهد. البته، این رویکرد پویا برای حفظ ارزش استخر نقدینگی ضروری است.
سیستم حاکمیتی غیرمتمرکز
کامپاند بر یک مدل حکمرانی غیرمتمرکز متکی است و هرکسی میتواند در این شبکه پیشنهاد بدهد. برای مشارکت کافی است برخی از توکنهای حاکمیت شبکه یعنی COMP را داشته باشید. فقط کسانی که بیش از 1% از عرضه را در اختیار دارند میتوانند پیشنهادهای جدید ارائه دهند. لازم به ذکر است که دارندگان comp میتوانند توکنهای خود را به آدرسی که انتخاب میکنند واگذار کنند.
پروتکلهای حاکمیت غیرمتمرکز اکنون در بخش DeFi رایج هستند؛ البته، کامپاند پیشگام این استراتژی میباشد. در شبکه کامپاند کاربران میتوانند به فهرست کردن بازارهای جدید cToken، بهروزرسانی نرخ بهره بازار، بهروزرسانی آدرسهای اوراکل، برداشتن ذخایر cToken و انتخاب مدیران جدید رأی دهند.
Comp توکن شبکه کامپاند
COMP توکن اصلی حاکمیت شبکه است. این ابزار مالی منحصربهفرد به دارندگان این ارز و نمایندگان اجازه میدهد تا درمورد تصمیمات مهم پروتکل مانند انواع جدید وثیقه، قدرت استقراض و مدلهای نرخ بهره رأی دهند.
cToken’s در شبکه کامپاند
کامپاند برای عملکرد بهینه به cToken’s متکی است. هر زمان که کاربر داراییهای رمزنگاریشده را در پروتکل Compound واریز کند، cToken’s جدید ایجاد میشوند. لازم به ذکر است که cToken’s، توکنهای ERC-20 هستند که نشاندهنده وجوه سپردهشده کاربر در کامپاند هستند. کاربران میتوانند این توکنها را انتقال دهند، معامله کنند و به اشتراک بگذارند.
cToken’s به کاربران اجازه میدهد تا در استخرها سود کسب کنند. بهعنوان مثال، میتوانید USDC خود را به اشتراک بگذارید و در ازای آن توکنهای cUSDC را دریافت کنید. سپس این توکنها میتوانند آزادانه در شبکه Compound جابهجا شوند. هنگامی که مطابق نرخ بهره سود را کسب کردید، میتوانید cUSDC خود را برای USDC معمولی به اضافه سود پرداختی به USDC بازخرید کنید و آزادسازی وجوه خود را انجام دهید. بهترین ویژگی شبکه این است که میتوان cToken’s را در هر زمان بازخرید کرد.
وقتی این وجوه را تبدیل و یا آزادسازی میکنید، تمامی داراییهای شما فوراً در کیف پول متصل در دسترس قرار میگیرند.
تاریخچه کامپاند (Compound)
Compound در ماه می2018 وارد بازار شد. این شبکه در حالحاضر در سانفرانسیسکو مستقر است. رابرت لشنر، بنیانگذار و مدیرعامل کامپاند، بهعنوان رئیس مشترک کمیته نظارت بر اوراق قرضه سانفرانسیسکو فعالیت میکرد. بهعنوان یک اقتصاددان سابق، او بهطور منحصربهفردی از تفاوتهای ظریف تبدیل CeFi به DeFi آگاه است. به زبان ساده، رابرت لشنر، متخصص تبدیل سازمانهای مالی متمرکز، به سازمانهای مالی غیرمتمرکز است.
کامپاند به شکلی دیدنی وارد بازار شد و این پلتفرم 8.2 میلیون دلار بودجه را طی دور اولیه عرضهای که در ماه مه 2018 برگزار شد، به دست آورد. سپس پلتفرم در نوامبر 2019 در دور سرمایهگذاری سری A خود، 25 میلیون دلار اضافی جمعآوری کرد. جالب توجه است که این دور عرضه از طرف شرکت سرمایهگذاری Andreesen Horowitz حمایت زیادی پیدا کرد. این پروتکل همچنین در همان سال یک میلیون دلار USDC از صندوق بوت استرپ یا USDC کوینبیس دریافت کرد.
خلاصهای کوتاه بر کامپاند
ویژگیهای پروتکل کامپاند (COMP) برای هرکسی که میخواهد با وام دادن یا قرض گرفتن ارز دیجیتال درآمد بیشتری کسب کند میتواند بسیار جذاب باشد. جدای از ارزش مالی رمزارز کامپاند جهت سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال، کاربران این پروژه دلیل دیگری برای نگهداری توکنهای comp دارند. هرکسی که توکنهای COMP را در اختیار دارد میتواند به تصمیمگیری درمورد مسیر آینده پلتفرم کمک کند؛ مانند رأیگیری درمورد نرخهای بهره آتی کامپاند و سایر تصمیماتی که ممکن است بر آنها تأثیر بگذارد.