Curve Finance یک صرافی غیرمتمرکز است که از پروتکلهای بازارسازی خودکار (AMM) استفاده میکند. این پروژه بر داراییهای پایدار و داراییهایی که با ارزش مشابه، دست به دست میشوند، متمرکز است.
توکن Curve یک توکن مبتنی بر اتریوم است که در اکوسیستم Curve Finance ایجاد شده است.
توکن CRV مرکز رابط کاربری است که از پتانسیل بازار مالی غیرمتمرکز بهره مند شده و روند تبادل توکن های مختلف ERC-20 را تسهیل می کند، همچنین این پلتفرم از توکن های بیت کوین مبتنی بر اتریوم و استیبل کوین هایی مانند DAI پشتیبانی می کند.
ساختار و طراحی CRV به کاربران اجازه می دهد تا با لغزش قیمت کمتری نسبت به سایر صرافی های غیرمتمرکز مانند Uniswap یا Sushiswap معاملات خود را انجام دهند.
در بیان ساده Curve نرخ لغزش پایین و کارمزدهای کم را برای مبادله توکن ها ارائه می دهد و به عنوان یک صرافی غیرمتمرکز کاربران را به صرافی هایی با بهترین نرخ ها متصل می کند.
موسس Curve Finance کیست؟
مایکل اگوروف موسس و مدیرعامل Curve است. او یک دانشمند روسی است که مدتی در صنعت ارزهای دیجیتال بوده است.
در سال 2015 او یک تجارت رمزارزی که زیرساخت ها و پروتکل های حریم خصوصی به نام NuCypher را تأسیس کرد.
در آگوست 2020، اگوروف مقدار قابل توجهی از توکنهای CRV را در پاسخ به افزایش قدرت رأیدهی yearn.finance در شبکه قفل کرد و در این فرآیند 71 درصد از توکن های حکومتی را به خود اختصاص داد.
پروتکل CRV چگونه کار می کند؟
Curve Finance یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) است که به روشی مشابه Uniswap یا Sushiswap عمل می کند.
این پلتفرم پیش از عرضه ورژن دوم Uniswap راه اندازی شد و تفاوت هایی در عملکرد داخلی با این نسخه یونی سواپ دارد.
یکی از تفاوت های کلیدی این است که در Uniswap، استخرهای نقدینگی همیشه شامل یک جفت توکن هستند، در حالی که در صرافی غیرمتمرکز Curve میتواند چندین دارایی در یک استخر وجود داشته باشد، یا یک استخر نقدینگی میتواند به عنوان دارایی در استخر دیگر استفاده شود.
در کنار استیبل کوین ها، کاربران می توانند دارایی های کپی شده را نیز معامله کنند.
به عنوان مثال، wBTC و renBTC هر دو دارایی هایی هستند که بر روی اتریوم ساخته شده اند و قیمت بیت کوین را دنبال می کنند و ارزش برابر بیت کوین دارند.
این دو دارایی به عنوان مشتقات شناخته می شوند، زیرا ارزش آنها از یک دارایی اساسی (که در این مثال BTC است) به دست می آید.
از آنجایی که قیمت ها قابل مقایسه هستند، می توان آنها را با هم مقایسه نموده و با استفاده از صرافی Curve آنها را معامله کرد.
Curve اساساً عملکرد مالی سنتی را بدون موانع محدود کننده فراهم می کند.
Curve با استفاده از بازارسازهای خودکار(AMM) مدل متفاوتی از تجارت را امکان پذیر می کند که در آن دارایی ها می توانند بدون مجوز و به روشی خودکار مبادله شوند.
در این روش بر خلاف صرافی های متمرکز به جای تکیه بر دفترهای سفارش، معاملات به طور خودکار از طریق استخرهای نقدینگی انجام می شود.
در پلتفرم Curve ارائه دهندگان نقدینگی برای ایجاد استخرها و توکن های سپرده با دریافت پاداش هایی تشویق می شوند.
هر استخر شامل جفت توکن های خاصی است که در آن استخر نقدینگی پشتیبانی می شوند.
استخرها دارای دارایی های مشابهی هستند تا ضررهای دائمی را به حداقل برسانند و شانس بیشتری را برای بازدهی بهتر فراهم کنند.
بازار Curve مبادلات مبتنی بر استخرهای نقدینگی میباشد و این پروتکل کاربران را به بازارهای مختلف مبادلاتی متصل می کند تا بهترین نرخ کارمزد را پیدا کنند.
به این ترتیب Curve لغزش کم را تضمین می کند و معامله گران را قادر می سازد تا بازده خود را به حداکثر برسانند.
هر بار که یک کاربر، معامله ای را در شبکه Curve انجام می دهد، به ارائه دهندگان نقدینگی سهمی از کارمزد معامله برای مشارکت آنها تعلق می گیرد.
توکن CRV چیست؟
CRV توکن بومی پلتفرم Curve Finance است که همزمان با Curve DAO در آگوست 2020 راه اندازی شد.
CRV یک توکن حاکمیتی است که سهامداران آن علاوه بر دریافت پاداش در تصمیمات آینده این پروژه نیز مشارکت می کنند.
مجموع عرضه توکن های CRV سه میلیارد است که اکثریت (62٪) به ارائه دهندگان نقدینگی (LPs) توزیع شده است.
در پروسه عرضه، سایر توکن ها بین سهامداران و کارکنان تقسیم می شود و مقدار کمی برای ذخایر جامعه آن نگهداری می شود.
ویژگی های اصلی CRV چیست؟
Curve پس از راهاندازی بازارسازی خودکار برای استیبل کوینها توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
راهاندازی DAO و CRV به این پروتکل اجازه داد تا سودآوری بیشتری داشته باشد و در عین حال مدل حاکمیتی خود را نیز حفظ کند، که مبتنی بر تعهدات نقدینگی و مدت زمان مالکیت توکن ها است.
به این ترتیب، پروتکل دارای یک ساختار انگیزشی است که به سرمایه گذاران دارای اعتبار بلند مدت، پاداش می دهد.
برای مطالعه بیشتر در رابطه با DAO به مقاله (سازمان خود گردان غیرمتمرکز در بلاکچین چیست؟) مراجعه بفرمایید.
با اوج گرفتن معاملات Defi بهویژه با محدودیت های صرافی های متمرکز، برنامههای غیرمتمرکز روند رو به رشدی دارند. از این نظر، DEX هایی مانند Curve Finance کارایی بالایی در آینده خواهند داشت.
بعلاوه، فعالیتهای DeFi مانند کشت سود (Yield farming) و استخراج نقدینگی، در این پروتکل قابل انجام هستند
مطاله بیشتر در رابطه با تفاوت استخراج نقدینگی و کشت سود (Yield farming)
همراه با ساختار انگیزشی در این پلتفرم، استخرهای نقدینگی متنوع، گزینههای بسیار برای کاربران و ارائهدهندگان نقدینگی، از ویژگیهای قابل توجه در Curve Finance هستند که دلیل محبوبیت آن را توضیح میدهد.
مروری بر Curve Finance و توکن CRV
Curve Finance به عنوان یکی از پروتکلهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) محبوبیت بالایی دارد و همکاریها با سایر پلتفرم ها، استخرهای نقدینگی و قابلیت استفاده عمومی موجب تمایز این پروژه شده است.
CRV توکن بومی این پلتفرم بوده و برای حاکمیت، هزینه ها و پرداخت ها استفاده می شود.
این پروتکل با Uniswap قابل مقایسه است اما تفاوت های کلیدی دارد همچنین CRV با بیشترین مقدار نقدینگی قفل شده (TVL) یکی از صرافی های غیرمتمرکز با محبوبیت بالا می باشد.
تمامی تحلیلها، مقالات و اطلاعات ارائه شده در وبسایت آریومکس صرفاً با هدف آموزش و اطلاعرسانی تهیه شدهاند و نباید به عنوان سیگنال خرید، فروش یا توصیه سرمایهگذاری تلقی شوند. بازار ارزهای دیجیتال دارای نوسانات بالا و ریسکهای قابل توجهی است و ممکن است باعث از دست رفتن بخشی یا تمام سرمایه شما شود. آریومکس هیچگونه مسئولیتی در قبال تصمیمات سرمایهگذاری کاربران و زیانهای احتمالی ناشی از آنها ندارد. پیش از هرگونه سرمایهگذاری یا معامله، ضروری است تحقیقات شخصی دقیق انجام داده و در صورت نیاز، با مشاوران مالی متخصص مشورت کنید. استفاده از محتوای وبسایت آریومکس به معنای پذیرش مسئولیت کامل کاربر در قبال تصمیمات مالی و نتایج آنها است.